De titels van de andere artikelen en ook van de andere boeken vind je op www.overkwartiervangelre.nl. Kies daar voor publicaties.

Hier kun je ook alles lezen over de geschiedenis en historie van dit Overkwartier.

Wij zijn lid van de vereniging Overkwartier van Gelre. Dit is een historische werkgroep welke grensoverschrijdend is. Ze hebben het archief in het Duitse Wankum. Deze vereniging geeft vrijwel elk jaar een jaarboek uit met artikelen over historische gebeurtenissen in de Duitse en Nederlandse regio. In drie van deze boeken ontdekten we, tussen vele andere interessante artikelen, er ook enkele over Arcen.

In Jaarboek nummer 4 een uitgebreid artikel geschreven door onze plaatsgenoot Louis Reutelingsperger. Titel ”Knikkerdorp, van scheldnaam tot veldnaam”. Ruim 40 pagina’s met mooie foto’s. Prijs € 12.50

In Jaarboek nummer 7 staat een leuk artikel over de historie van de dennenkwekerij van de familie Hegger in Lomm. Ook dit artikel is van de hand van Louis. ook ruim 40 bladzijden. Dit boek kost  € 16.50

In jaarboek nummer 9 heeft Louis, samen met Ger en Jan Wijnhoven, geschreven over ”Leven in een bunker op de Boerenheide in Arcen”. Zeer interessant voor Arcenaren die de oorlog hebben meegemaakt. Er komen enkele dorpsgenoten aan het woord die daadwerkelijk enige tijd onder de grond hebben geleefd. 45 pagina’s. Prijs € 18.50.

Voor alle duidelijkheid elk boek bevat meerdere artikelen zowel in het Duits alsook in het Nederlands.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment