NIEUW KRUIS KERKHOF

Zoals we al in de Rin vermeldden hebben wij als stichting het grote kruis op het kerkhof geadopteerd. Het verkeerde in zeer slechte staat en vervanging door de Parochie zou nog lang op zich laten wachten vanwege de financiële mogelijkheden. Het kerkdak was eerste prioriteit. Het oude kruis dateerde van rond 1955.

Aanvankelijk dachten we aan reparatie maar al gauw bleek dat vervanging van zowel het kruis alsook het Corpus de beste oplossing zou zijn.

We hadden een bedrag gereserveerd vanuit eigen middelen maar dit was niet voldoende. Na een bericht in de Rin en op Facebook ontvingen we spontaan enkele bijdragen. Ook de Club Supportactie van Rabobank Venlo bracht een mooi bedrag voor dit doel op.

Vooral dankzij de spontane medewerking van de plaatselijke bedrijven welke hiernaast getoond worden konden we de klus klaren. Zonder winstbejag stelden ze hun vakmanschap ter beschikking. Het corpus werd gemaakt door het atelier van de stichting Kruisen en Kapellen in Venray. Zij verleenden ons ook nog een subsidiebedrag van € 475 uit het Wim Oehlenfonds. Helemaal zijn we er nog niet. Wil je iets willen bijdragen dan kan dat natuurlijk.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment