Aquarellen meester Frissen.

Zoals u in de Rin hebt kunnen lezen hebben we uit de nalatenschap van Theophil Frissen alle door hem geschilderde aquarellen mogen verwerven.
Het hele pakket bestaat uit een groot aantal schilderingen van uiteenlopende onderwerpen en afwerking. Veel vergezichten en straatbeelden welke hij schilderde in Zuid-Frankrijk maar natuurlijk ook veel objecten uit Arcen en omgeving werden door de meester vereeuwigd. Hieronder natuurlijk de bekende Arcense ”highlights” van het kasteel, poortgebouw, watermolen en de schanstoren, maar ook de Maas, boerderijen en de natuur rondom ons dorp waren geliefde objecten voor de hobby schilder.
Om ze niet te laten ”verstoffen” in ons archief hebben we besloten om ze te laten zien aan iedereen die er interesse in heeft maar we willen ze ook te koop aanbieden.

Met lijst zijn ze pas echt af.
Om alle mappen door u door te laten bladeren is o.i. geen optie. Nee we gaan gebruik maken van modernere mogelijkheden. Thijs Frissen, oud Arcenaar en wonende in Nijmegen bood ons aan om ze allemaal te digitaliseren en het bestand aan ons beschikbaar te stellen. Hierdoor hebben we de mogelijkheid ze aan u te laten zien middels een muisklik op onze website.

Hier onder vindt u deze link waarmee u ze allemaal op uw gemak kunt bekijken. Wilt u er een of meerdere kopen dan kan dat ook.

De afmetingen zijn ongeveer 24 x 33 cm en ze zijn zonder lijst.
De prijzen variëren van 10, 15 en 20 euro. Deze bedragen zijn door het bestuur vastgesteld en het moge duidelijk zijn: de vraag en het aanbod bepalen de prijs! Zo gaan alle aquarellen uit Zuid-Frankrijk voor 10 euro de deur uit maar de Arcense objecten, waar we er maar enkele van hebben, zullen 20 euro moeten opbrengen.

Hoe te bestellen?

Lukt het u niet of hebt u geen computer maak dan een afspraak met Charles Holla 077 473 1274

Arcen

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment