Familie Muyres
De familie Muyres Een artikel over de familie in de Rin gepubliceerd.
Weet u het nog? HEEL ARCEN WANDELDE OP 7 MAART! De hele zomer zijn de…
Onder deze titel las u een beknopt artikel in Rin 21. De vondst van het…
Frans van den Kroonenberg was te werk gesteld in Dresden en maakte er het vreselijke…
Het nieuwe bruggetje over de beek aan het einde van de Koestraat heeft nu ook…
We hebben een zeer uitgebreide lijst met bidprentjes in ons bestand. Van meer dan 6000…
In Rin nummer 20 staat een artikel van Peter Janssen over het boekje: wandelingen door…
Op verzoek van het Kadaster hebben we een advies uitgebracht over de nog bestaande veldnamen…
Aquarellen meester Frissen. Zoals u in de Rin hebt kunnen lezen hebben we uit de…
Gegevens van Arcense Indiëgangers. Zoals we aangaven in Rin 17 kunt u hier meer details…
NIEUW KRUIS KERKHOF Zoals we al in de Rin vermeldden hebben wij als stichting het…
Het klooster Sint Paul heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens W.O. 2. Voor de bewoners…
Wie herinnert ze zich nog: de heischuur? Helemaal op het einde van de Boerenweg stond…
Het oude kruis verwijderen op 10 februari 2020 Het maken en plaatsen van het voetstuk…
Waarom zou Arcen eigenlijk niet een eigen wapen kunnen hebben? Het voormalige wapen van de…
Ja, dit is het zoekplaatje uit de Rin nummer 20. Inmiddels geen zoekplaatje meer. Dit…
Klik op de foto’s voor vergrootte weergave. Het kanon op de Schans Pal naast de…
Oud Arcenaar Piet Schinck heeft een boek geschreven met als titel ”De ontwikkelingen van het…
Het zoekplaatje in de Rin nummer 22 is (was) de eerste slagerswinkel van Groetelaars in…
Arcense dames voorbereiden op het grote werk! Avondcursus Huishoudschool Lomm 1950-1952 Kijk HIER om te…
Wat we nu allemaal in ons landje meemaken is natuurlijk vreselijk. Maar het was ooit nog veel…
Interessante vondst in Arcense bodem. Toen Maarten Lichteveld een ogenschijnlijk doodgewone jasknoop, die hij ooit…
Ja, dit is het zoekplaatje uit de Rin nummer 20. Inmiddels geen zoekplaatje meer. Dit is Christiaan Mulders oftewel Mulders Krieske vóór zijn nieuwe woning in 1947. Lees het hele verhaal van Krieske en zijn nakomelingen in de nieuwe Rin nummer 22! Liefst 4 pagina’s hadden we er voor nodig. Bij uitzondering gunnen we hierbij…
Het klooster Sint Paul heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens W.O. 2. Voor de bewoners alsook voor veel Arcenaren maar ook voor de Duitsers. VIJFENZEVENTIG JAAR GELEDEN, stond het jaar 1944 in het teken van de grote invasie door de geallieerde troepen, wat het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidde. Hoe verging…
Op verzoek van het Kadaster hebben we een advies uitgebracht over de nog bestaande veldnamen in Arcen. Ze willen die helemaal opschonen met het gevolg dat er veel namen, welke meer of minder nog gebruikt worden, zullen verdwijnen. Dat willen we natuurlijk voorkomen. U las er al in de laatste Rin over. Omdat er in…
In Rin nummer 20 staat een artikel van Peter Janssen over het boekje: wandelingen door Nederland. Wilt u dit boekje inzien, Lees meer Voor beide door Jolles verzonden brieven Lees meer Wilt u dit boekje inzien Lees meer Voor beide door Jolles verzonden brieven Lees meer
Frans van den Kroonenberg was te werk gesteld in Dresden en maakte er het vreselijke bombardement van nabij mee. Hij vertelde het zijn kleinzoon, Jeroen, die er opnames van maakte. 13 februari 1945. 75 Jaar geleden. Lees meer
Onder deze titel las u een beknopt artikel in Rin 21. De vondst van het ponton wordt beschouwd als een belangrijke en historische vondst en van belang voor de verslaglegging van wereldoorlog 2. Het ponton is, na conservering, overgedragen aan het oorlogsmuseum in Overloon. Wilt u een uitgebreid verslag hoe de ontdekking en lichting van…
Gegevens van Arcense Indiëgangers. Zoals we aangaven in Rin 17 kunt u hier meer details vinden van de 39 Arcense ”Indiëgangers”. Met de knop vind u de hele lijst van onze gegevens over alle Arcense Indiëgangers. Lijst bekijken
Aquarellen meester Frissen. Zoals u in de Rin hebt kunnen lezen hebben we uit de nalatenschap van Theophil Frissen alle door hem geschilderde aquarellen mogen verwerven. Het hele pakket bestaat uit een groot aantal schilderingen van uiteenlopende onderwerpen en afwerking. Veel vergezichten en straatbeelden welke hij schilderde in Zuid-Frankrijk maar natuurlijk ook veel objecten uit…
We hebben een zeer uitgebreide lijst met bidprentjes in ons bestand. Van meer dan 6000 personen! Grotendeels met een afbeelding van het prentje. Ook hebben we een groot aantal prentjes fysiek in beheer. Wilt u weten of we een prentje in archief hebben bel dan even met ons bestuurslid Nelly Lommen-. Broekmans. 077-4731250 Mail: penningmeester@hkarcen.nl…
Het nieuwe bruggetje over de beek aan het einde van de Koestraat heeft nu ook weer een naam! Het CASPAR BRUGGETJE. Trouwens Caspar was ook de laatste lantaarnopsteker in ons dorp!
Wie herinnert ze zich nog: de heischuur? Helemaal op het einde van de Boerenweg stond ze. Honderden jaren. Als iemand ze zich nog herinnert kan hij of zij alleen maar een bouwvallig bouwsel voor ogen hebben. Nu vind je op die plaats nog slechts overwoekerde fundamenten. Er schuilt echter een heel verhaal achter. Louis Reutelingsperger, (zoon van Piet Brugger),…