Deze foto is genomen in de Kerkstraat rond 1938. Op de achtergrond de panden links de fietsenwinkel van Theike Peeters, daarnaast slagerij Groetelaars en rechts nog net te zien de verfwinkel van Peeters Toontje. En wie zijn deze (voormalige) Arcenaren?

staand vlnr: Pietje Stoffels, wiel Peters (Smoes), Schraar van Megen, Jaap van Megen, Hein Nagels (de Gaffeldrager) Harry Munten, Annie Groetelaars, Toon Nuchelmans, Pierre Reivers, Hary Teuwen, Frans Deckers en Ger Hermkens.

Hurkend: Clim Backes, Joep Kox, Jan Teluy, Walter Hermans, Jan Hendrix (Jan Fien), Pierre Groetelaars, Hary Hautus, en Peter Thielen (Kaole Peter) Deze laatste handelde in kolen. Hij ging wekelijks te voet met een kar naar Venlo om de voorraad aan te vullen.

(Dank aan Walter Peeters die me er op attendeerde dat de namen te vinden waren in het boekje: Kent u ze nog . . . die Arcense Keie? En Leo Peeters die het jaartal redelijk vaststaand kon beargumenteren omdat zijn opa er  op staat.)

En hier nog twee foto’s van recentere datum. Vraag me niet hoe ze allemaal heten!

Onderstaande foto dateert uit 2009, genomen in de Maasstraat voor de toenmalige tandarts praktijk. Weinig worst. maar misschien wel veel geld in de buide om ze te kopen.

Op de foto’s zien we leden van de schutterij Sint Petrus en Paulus tijdens het ophalen van worst. Dat gebeurt doorgaans op Bastejanus zaterdag. De worst is dringend nodig ter completering van het diner voor alle leden van beide Gildes op de maandag. De overige bestanddelen bestaan uit aardappelpuree met zuurkool en gelardeerd met speklappen. Deze eeuwenoude traditie kon ook dit jaar helaas geen doorgang vinden. Dus ook het hele feest  van Sint Sebastianus niet.

Op deze foto zien we leden van de schutterij Sint Petrus en Paulus tijdens het ophalen van worst in 1939. Foto is genomen op de Markt voor Café Kox wat nu Hotel Arcen is.

Vlnr staand: Chrit Haelermans, Cor Langenkamp, Harry Toonen, Clim Backes, Piet Reutelingsperger (Piet van Kries) Hij is nooit Koning geweest maar fungeert waarschijnlijk als invaller. Pierre Groetelaars, Loetje van Swelm, Hein Nagels, Hary Munten, Frans Deckers (d’n dieke van de Schoester), Hayke Kox.

Hurkend: Wiel Peters (de Smoes), G. Backes, Jan Hendrix (Jan Fien, de bakker was vele jaren tamboer) H.Peeters en G. van Megen.

Deze foto is genomen in 2015 op Bastejanus dinsdag. Zojuist hebben de schutters de restanten overgebleven worst vrijmoedig ter beschikking gesteld aan de kaartende leden van de Alde Gild in Cafe de Inaborg.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment